Henk's New Place 3.0

. . . The ICT-Place to Be . . .


ICT

ICT is een niet meer weg te denken stuk "gereedschap" in de samenleving om het werk te kunnen doen, een betaling te verrichten, een reis of theater te boeken of om de status van de auto te kunnen monitoren. Begin jaren 80 kwam de personal computer in beeld en heeft deze zich door de jaren heen tot nu ontwikkeld als een veel geraadpleegde bron voor een oplossing van een probleem in samenhang met de wereld welke Internet heet.

Een andere vooral door jongeren veel gebruikte functie van deze computer is overigens die van spelcomputer. Ook daarin heeft de tijd niet stil gestaan en zijn er vandaag legio  levensechte spellen beschikbaar.

Er is door de tijd heen ook behoorlijk ontwikkeld om deze computers op een verstaanbare manier met ons te kunnen laten communiceren. Een computer werkt immers enkel met nullen en enen. Er is een stormvloed aan zg. operating-systems langs gekomen om die vertaling van nullen en enen voor ons als mens begrijpelijk te maken in tekst en begrijpbare opdrachten. Zo zijn we begonnen met Basic en MS-Dos, wat zijn vervolgens weg vervolgde naar uiteindelijk enkele erg bekende systemen, Windows 10, (de Microsoft-computer) OSX, (de computer van Apple) en Linux. (een open-source-variant geschikt voor diverse soorten hardware)

In de submenu's welke teruggevonden worden onder dit ICT-hoofditem vindt U een schat aan informatie, waarmee ik hoop dat het u verder helpt in de techniek achter dit soms wat verwarrend stuk "gereedschap" wat Computer wordt genoemd.

 

Veel leesplezier en wijsheid gewenst!

Henk Bosmans.